En småskalig vegansk pralintillverkare i Malmö

Jag som driver Mosters Praliner heter Paula. Jag har bott i Skåne i många år, men jag växte upp långt ut på landet i Västergötland. Namnet kommer av att jag är moster till ett gäng underbara ungar. Mina syskonbarn älskar choklad och har kommit att förknippa mig med praliner och praliner med mig.

Jag tillverkar pralinerna helt för hand med stor omsorg i liten skala. Utbudet varierar ständigt och jag gör såväl klassiska som otippade smakkombinationer, alltefter säsong, högtider och kreativa infall. 

Jag tar gärna emot smakönskemål och specialbeställningar! Hör av dig till kontakt@mosterspraliner.se

-

Veganska praliner?

Chokladen som jag använder kommer från en av de mest exklusiva chokladproducenterna, nämligen schweiziska Felchlin. Inte minst då de har tagit fram vegansk vit och ljus choklad som, enligt min mening, är på en helt egen kvalitetsnivå jämfört med all annan vegansk choklad på marknaden idag. 

Vit: Felchlin Vegan Choc 38%   

Ljus: Felchlin Vegan Choc 44% 

Mörk: Felchlin Arriba 72% 

Traditionellt används kogrädde och kosmör i ganache och andra fyllningar. Jag använder istället havregrädde och mjölkfritt bordsmargarin. De är neutrala i smaken och ger chokladen och smaksättningarna platsen i rampljuset.

 

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen