Mosters Praliner är en småskalig vegansk pralintillverkare i Malmö.

Namnet kommer av att mina syskonbarn älskar choklad och har kommit att förknippa mig med praliner och praliner med mig :)

Jag tillverkar pralinerna helt för hand med stor omsorg i liten skala. Utbudet varierar ständigt och jag gör såväl klassiska som otippade smakkombinationer, alltefter säsong, högtider och kreativa infall. 

Veganska praliner?

Chokladen som jag använder kommer från en av de mest exklusiva chokladproducenterna, nämligen schweiziska Felchlin. Inte minst då de har tagit fram vegansk vit och ljus choklad som, enligt min mening, är på en helt egen kvalitetsnivå jämfört med all annan vegansk choklad på marknaden idag. 

Vit: Felchlin Vegan Choc 38%   

Ljus: Felchlin Vegan Choc 44% 

Mörk: Felchlin Arriba 72% 

Många av pralinerna är fyllda med ganache i olika smaker. I sin enklaste form är ganache en emulsion av choklad och någon vätska (t ex grädde). För bättre konsistens och hållbarhet tillsätts fett och invertsocker. För smaksättning sätter endast fantasin gränser!

Traditionellt används kogrädde och kosmör i ganache och andra fyllningar. Jag använder istället havregrädde och mjölkfritt bordsmargarin, som jag tycker ger fina ganacher med bra smältpunkt. De är neutrala i smaken och ger chokladen och smaksättningarna platsen i rampljuset.

 

Totalsumma:
    Till kassan